Sluit navigatie

Vanaf vandaag bedienen wij onze relaties met 48 jaar historie, kennis en ervaring!

1200px-Alusuisse_logo.svg.png25 nov

Het huidige Almet Benelux is bijna 50 jaar geleden ontstaan. Het Zwitserse aluminiumconcern Alusuisse wilde via een distributienetwerk een intensiever contact hebben met de afnemers. Als gevolg hiervan werd in 1969 Alusuisse Nederland opgericht. Alusuisse, destijds gevestigd in de Spaanse Polder te Rotterdam, richtte zich op drie sectoren, t.w.: Industrie, Carrosserie en Architectuur.

Onder de vlag van Alusuisse hebben wij een enorme groei en specialisatie meegemaakt. Door een nauwe samenwerking met de Alusuisse fabrieken hebben wij veel klantspecifieke materialen en oplossingen ontwikkeld. In 1993 waren wij ruim uit onze jas gegroeid en zijn wij verhuisd naar de Aluminiumstraat 1 te Breda.

In 1993 is het Service Center Industrie gestart met de aanschaf van de eerste Schelling Platenzaag. Naast de handel in aluminium producten nam het aandeel van bewerkte producten gestaag toe. In 1996 is de tweede Schelling Platenzaag aangeschaft. In 2000 is het Service Center Transport opgericht en een jaar later hebben wij ons machinepark met een Waterstraalsnijmachine uitgebreid.

Alusuisse is in 2001 door Alcan, een Canadees aluminiumconcern, overgenomen.

Het Franse Pechiney is in 2005 door Alcan ingelijfd. Zo werd Alcan wereldwijd een van de drie grootste spelers op aluminium gebied. In het najaar van 2007 heeft het Engelse mijnbouwconcern Rio Tinto, Alcan overgenomen. Rio Tinto heeft na de overname besloten de activiteiten, die voor hen niet direct core-business zijn, af te stoten. Voor alle Europese Alcan Service Centers werd daarom gezocht naar een sterke overnamekandidaat op de Europese markt. Sinds 2008 opereren wij onder de naam Almet Benelux.

« Terug

Scroll naar boven