Sluit navigatie

Circulair ondernemen en Almet Benelux

new-scrap-466.jpg20 feb

Wat is circulaire economie?

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd.

Zo werkt de circulaire economie

Het circulaire systeem kent 2 kringlopen van materialen. Een biologische kringloop, waarin reststoffen na gebruik veilig terugvloeien in de natuur. En een technische kringloop, waarvoor product(onderdelen) zo zijn ontworpen en vermarkt dat deze op kwalitatief hoogwaardig niveau opnieuw gebruikt kunnen worden. Hierdoor blijft de economische waarde zoveel mogelijk behouden. Het systeem is dus ecologisch en economisch gezien ‘restauratief’.

Circulair ondernemen en Almet Benelux

Wij dragen natuurlijk ons steentje bij. Het aluminium dat wij verwerken en vermarkten, kopen wij in de basis rechtstreeks bij producenten. Na het verwerken en bewerken ontstaat er een afvalstroom in de vorm van spanen en schroot. Deze spanen en schroot verzamelen wij strikt gescheiden per legering en voeren wij via gespecialiseerde afvalverwerkers af. Deze gespecialiseerde afvalverwerkers zorgen er uiteindelijk voor dat de spanen en het schroot weer terugkomt bij de producenten, waarna het weer volledig terugvloeit in het productieproces. Hiermee heeft dit aluminium een circulaire weg bewandeld en vindt er dus geen vernietiging plaats van deze waardevolle grondstof.

« Terug

Scroll naar boven