« Terug

Product en merk

Almet_Thema2_Blog2Foto1.jpg23 mei

INTRACON® is de merknaam die Almet heeft gegeven aan haar oprijbanen. Afnemers bevinden zich voornamelijk in de transportsector. De INTRACON®-oprijbanen zijn bruikbaar als verlengstuk van vrachtwagens, bedrijfsbusjes, minivans of als hulpstuk bij tractoren, vorkheftrucks en andere voertuigen.

Hoewel Almet voornamelijk halfproducten levert, gaat het hier om een eindproduct. De INTRACON®-oprijplanken zijn geschikt om hoogteverschillen te overbruggen voor zware, middelzware en lichte voertuigen. Voor de veelvoorkomende voertuigen heeft Almet de brugfuncties en eisen gestandaardiseerd in verschillende types oprijbanen. Almet levert naast deze standaard uitvoeringen ook klantspecifieke uitvoeringen. Dit doen zij uit eigen productie.

  • TYPE-VR is geschikt voor zware voertuigen met stalen rupsen, zware bouwmachines, bagger voertuigen etc.
  • TYPE-VTN is geschikt voor lichte tot middelzware voertuigen zoals: tractoren, vorkheftrucks en lichte landbouwvoertuigen.
  • TYPE-VLN is geschikt voor lichte tot middelzware voertuigen zoals: mini-vans, tractoren, lichte landbouwvoertuigen, vorkheftrucks.
  • TYPE-VAN is geschikt voor lichte voertuigen zoals: minigravers, personenauto’s en lichte landbouwvoertuigen.
  • TYPE-VKT is geschikt voor lichte voertuigen zoals: maaiers, personenauto’s en minigravers.
  • TYPE-AN896 is geschikt voor oprijbanen type VRMax. belasting afhankelijk van bodem, bij bestrating is dit max. 40.000 kg/paar.

Rien: ‘Het is eigenlijk een eindproduct, alleen is de klant vaak een carrosseriebouwer die ons product vervolgens bevestigt aan een voertuig of als hulpstuk bijvoegt.’ Ongeveer 70% van onze verkoop gaat direct naar dit soort klanten die hun product met plank weer doorverkopen aan een vervoerder, de rest is aftersales.’ Willy: ‘Als een plank stuk raakt, dan komt het transportbedrijf zelf bij ons terug voor reparatie. Zij gaan meestal niet terug naar het bedrijf waar ze het voertuig hebben gekocht. Bij de eigen leverancier aankloppen kan natuurlijk ook, maar meestal gaan ze direct naar ons.’

Neem vrijblijvend contact op Vraag een offerte aan

« Terug

Scroll naar boven