« Terug

Belang van goede service: kennis en eerlijkheid

Almet_Thema2_Blog5Foto1.jpg29 aug

Kwaliteit gaat bij Almet om meer dan goede materiaalselectie en las-expertise alleen. Het gaat er ook om de exacte klantbehoefte te achterhalen en adequaat te vertalen naar een product. Daarvoor moet men ook op kantoor veel technische kennis in huis hebben. Naast goede service is eerlijkheid de norm. Als een klant kiest voor een te zware en dure oprijplaat dan hij volgens Almets analyse nodig heeft, dan wordt hem verteld dat hij beter af is met een lichter, goedkoper type.

Almet INTRACON®-oprijbanen zijn gemaakt door ervaren lassers en bestaan uit kwalitatief hoogwaardige aluminium-legeringen. Toch is kwaliteit door goede materiaalselectie en las-expertise nog niet voor de volle honderd procent gewaarborgd. ‘Het gaat er ook om de klantbehoefte zo goed en precies mogelijk in beeld te brengen’, weet Rien. ‘We hebben regelmatig persoonlijk contact met de klant en hebben de kennis in huis om hun wensen te vertalen naar een product. De kennis is al vanaf de Alusuisse-tijd in de jaren zeventig opgebouwd en nog elke dag zijn we deze aan het finetunen.’ Kennis up-to-date houden als voorwaarde om klantgericht te kunnen werken.

Dat betekent dat men ook op kantoor veel zaken moet weten en kunnen: Willy: ‘Ik programmeer bijvoorbeeld de freesmachine, kan rijbanen in professionele 3D-programma’s tekenen, observeer onze lassers en luister heel precies naar de ervaringen die onze klanten hebben. In die zin ben je je elke dag aan het verbeteren om de klant op maat te kunnen helpen. En vergeet daarbij eerlijkheid niet. Als een klant kiest voor een te zware en dure oprijplaat dan volgens onze analyse nodig is, dan zeg je dat hij beter af is met een lichter, goedkoper type. Eerlijkheid en vertrouwen gaan hand in hand: wat je geeft, krijg je terug.’

« Terug

Scroll naar boven