Sluit navigatie

Verum bijeenkomst op geheel nieuwe locatie van Almet Benelux in Etten-Leur

image3.jpeg10 nov

Woensdag 8 november jl. heeft Almet Benelux de Verum en haar deelnemers mogen ontvangen op de geheel nieuwe locatie van Almet Benelux in Etten-Leur. Hierbij zijn de deelnemers door een aantal leveranciers vanuit verschillende invalshoeken geïnformeerd over hun visie op de metaalbranche, met innovaties op aluminium gebied centraal. Ieder binnen hun eigen specialiteit, maar wel met hetzelfde doel. Zo heeft de firma Sandvik Coromant haar visie gegeven op het effectiever en efficiënter verspanen van aluminium, middels ontwikkelingen in gereedschappen. Daarnaast heeft de firma Bus Industrial Tools de ontwikkelingen in het efficiënter en vakkundiger lassen van aluminium gepresenteerd.

Zelf zijn wij als Almet Benelux dieper ingegaan op het motto van onze Industrie afdeling: "Uw partner in kostenbesparend verspanen door stabiliteit en continuïteit in kwaliteit, service en kennis." Hiermee adviseren wij onze klanten goede materiaalkeuzes te maken aan de basis. Iets wat meestal niet direct bespaart op uw aankoop van het materiaal en de voorbewerking, maar uiteindelijk wel enorm op uw eindbewerking en doorlooptijd. Onze nieuwe gewalste precisieplaten ALPLAN 6082 en ALPLAN 7075, van de producent Constellium Zwitserland, stonden hierin centraal. Deze platen zijn vele malen vormstabieler dan hun standaard gewalste uitvoeringen, hebben een zeer nauwe gefreesde diktetolerantie en zijn voorzien van beschermfolie. Hiermee is de eerste winst al te behalen in de eindbewerking. Laat u het bij ons ook nog voorbewerken middels op maat zagen of in contour waterstraalsnijden, dan heeft u de optimale basis voor kostenbesparend verspanen te pakken. Door de snellere doorlooptijden die u hiermee creëert kunt u beter antwoord geven op de toenemende druk in de toeleveringsketen.

Het is goed om te zien dat Verum het voortouw neemt in het bij elkaar brengen van verwerkers en leveranciers. Dé manier om de Nederlandse metaalbranche sterker te maken. Het mooiste en beste resultaat kan alleen behaald worden door elkaar te blijven informeren over innovaties. Iets wat zich momenteel razend snel ontwikkelt en ook steeds vaker door onze OEM’rs in de metaalbranche maximaal geëist wordt.

« Terug

Scroll naar boven