Verhogingen van de transportkosten Almet Benelux

cao-beroepsgoederenvervoer-2017.jpg09 jan

Onlangs zijn er in de transportsector forse wijzigingen doorgevoerd mbt de CAO Beroepsgoederenvervoer. Hierdoor worden wij reeds geconfronteerd met flinke tariefverhogingen bij onze transporteurs. 

Voornaamste reden van de tariefverhogingen zijn de CAO-loonstijgingen. Bij de laatste onderhandelingen tussen bonden en werkgevers in de transportsector zijn wat achterstanden weggewerkt.

Niet alleen de lonen zijn gestegen, maar recent is door werkgevers- en werknemersorganisaties ook een akkoord bereikt over de doorbetaling tijdens verlof, waarbij structurele toeslagen zoals overwerk het dagloon verhogen. Dit betreft concreet een totale stijging in de loonkosten van 6,7%.

Door krapte op de arbeidsmarkt zorgt dat eveneens voor kostenverhogende maatregelen om kwalitatief de juiste chauffeurs te werven en te behouden. Buiten de loonkosten heeft de transportsector ook te maken met stijgende kosten voor brandstof en materieel onderhoud.

Dit alles zorgt ervoor dat ook wij noodgedwongen onze transportkosten hebben moeten herzien. Per heden zullen bij ons de transportkosten dus ook verhoogd worden.

Vraag gerust uw contactpersoon bij Almet om te weten wat dit precies voor u als klant inhoudt.

« Terug

Scroll naar boven